امروز: سه شنبه 31 مرداد 1396 برابر با 22 آگوست 2017

اخبار مهم روز
سال نو مبارک... - چهارشنبه, 28 اسفند 1392 00:00
جداول مصلحات و طبع خوراکیها - چهارشنبه, 01 آبان 1392 23:02
تدابیر فصل بهار

تدابیر فصل بهار (1)

با خواندن مطالب این بخش بهاری بیاد ماندنی را تجربه کنید

یکشنبه, 24 اسفند 1393

به نام خدا

با توجه به اینکه هر فصلی برای خود تدابیری دارد و هر فردی باید برای حفظ سلامت خود آن تدابیر را رعایت کند ، لازم دانستیم که با نزدیک شدن به فصل بهار، تدابیر آن را برایتان در ذیل بیان کنیم:

اگر بر حسب مزاج، فصل بهار را بررسی کنیم این فصل در کیفیتهای چهارگانه که گرمی، سردی، تری و خشکی است معتدل است. به این دلیل که خورشید به سمت الراس (بالای سرمان) نزدیک می شود ولی در بالای سر ما قرار نگرفته تا به واسطه آن در هوا گرمی و خشکی پدید آورد.

فصل بهار با همۀ سنین از جمله میانسالان، پیران و افرادی که دارای مزاج سرد و خشک هستند، سازگار تر است.

و در افراد دارای مزاج گرم و تر یا بعضی از گرم و خشک ها باعث ایجاد دمل، زخم، جوش، خارش، جرب، ورم حلق، درد چشم، خونریزی بینی، سردرد، خونریزی ریه و .... می شود.

کلاً هر بیماری که ماده آن که در خون وجود دارد در زمستان ساکن شده باشد، در این فصل به غلیان و جوشش آمده، پخته شده و دفع می گردد.

و بروز این بیماریها به این علت نیست که فصل بهار به ذات خودش موجب بیماری شود، بلکه بدلیل پخته شدن فضولات است و دفع فضولات که کار طبیعت بدن است و این عمل که موجب تقویت بدن می شود بروز کرده تا بدن را از فضولات پاکسازی کند.

در افرادی که حفظ سلامت بدنشان برایشان حائض اهمیت است، لازم است که در ابتدای فصل بهار قبل از اینکه اخلاطی که در زمستان ساکن و منجمد شده، بواسطه گرمی هوا به حرکت درآید و برانگیخته شود و به سمت اعضای ضعیف جاری شده و موجب بروز بیماری می شود، به اندازه ای که ضرورت دارد به پاکسازی بپردازند. در این پاکسازی فرد باید به حسب دلایل غلبۀ هر خلط از حجامت، فصد، اسهال و قی بهره ببرد.

اما در این فصل فصد و حجامت بسته به نیاز هر فرد از همه اولی تر و مناسب تر است، چون خارج کننده تمام اخلاط همراه با خون است، به همین دلیل آنرا استفراغ کلی نامیده اند.

در این فصل باید غذاهای تولید کننده خون مثل گوشت، شیرینی و چیزهای گرم، تلخ و شور را ترک نمایند و از غذاهای سرد که مسکن اخلاط و معتدل کننده رقت آنهاست مصرف کنند و از چیزهایی که حرارت را فرو می نشانند مثل شربت زرشک، غوره، نارنج و لیمو و به استفاده کنند.

و در حد اعتدال حرکت و ورزش کنند و از گرم کننده ها و رطوبت بخش ها و افراط در حرکت و فعالیت و حمام دوری کنند.

و بهترین لباس در این فصل، لباسهای پنبه دار که پنبۀ آن کم باشد، هست.

و در صورت امکان از حمام های سنتی استفاده کنند، در غیر اینصورت از سونا استفاده کنند و کیسه کشیدن را فراموش نکنند.

 

 منبع : حفظ الصحه ناصری

نوشته مرحوم حکیم محمد کاظم گیلانی



با ما در تماس باشید

 

‪Google+‬‏

حالت های رنگی