امروز: جمعه 04 خرداد 1397 برابر با 25 می 2018

اخبار مهم روز
سال نو مبارک... - چهارشنبه, 28 اسفند 1392 00:00
جداول مصلحات و طبع خوراکیها - چهارشنبه, 01 آبان 1392 23:02
سه شنبه, 17 بهمن 1396 04:07

کباب



بايد همه اجزای آن بطور مساوی برشته شود.

طبیعت آن: بستگی به نوع گوشت آن دارد.

خواص آن:

* تولید کننده خون.
* مقوی نیروی جنسی.
* گرم کننده بدن و کلیه
* محرك اشتها و موافق معده مرطوب
* مقوى اعصاب
* ديرهضم و بعد از هضم، تولید کننده خون صالح
* با سماق و گشنيز و فلفل و ساير ادويه گرم، بندآورنده اسهال مرطوب.
* در افراد گرم مزاج موجب سردرد میشود که برای جلوگیری از آن شربت سرکه انگبین قبل از آن میل نمایید.

نکته: خوردن آب بعد از كباب به نهابت مضراست.

كباب گوشت ماهى از جمله كبابهاى لطيف است و همه اجزاى آن نیز باید در برشتگى مساوى باشد.

* تولید کننده خون صالح
* محرك میل جنسی در گرم مزاجان
* چاق کننده بدن

برای افراد سرمزاج مضر است.

پنج شنبه, 19 بهمن 1396 04:05

ماء الجبن

 

ماءالجبن:

در منابع طب سنتی به آب پنیر ماءالجبن می گویند.

خواص: جهت دفع خون سوخته و بیماریهای سوداويه و رطوبت بخشیدن به اعضاء و بازکردن گرفتگی و انسدادها در بدن کاربرد دارد.

ملا نفيس در کتاب شرح الاسباب مى‏گويد: ديگر داروهای مسهل منافع ماء الجبن را ندارند به چند جهت:

يكى آنكه به سبب رقت قوام و لطافتى كه دارد به اعماق بدن و به عضوى كه هدف ماست مى‏رسد و دفع موادى كه بايد بكند، مى‏كند.

دوم آنكه فضولاتى كه از آن در بدن مى‏ماند، غذاى خود بدن مى‏شود یعنی بعبارتی می توان گفت اصلا فضله ای ندارد.

سوم آنكه شير مركب است از سه چیز که عبارتند از آب و چربى و پنير، هرگاه پنير از شیر جدا شد، دو قسمت ديگر باقى مى‏ماند كه يكى چربی است كه مواد را نرم مى‏كند و نضج داده و آماده دفع مى‏كند و دوم رطوبت است كه با قوت اسهالی که دارد ماده بیماری را دفع مى‏كند. اين دو خاصيت با هم در هيچ‏کدام از داروهای مسهل نیستند.

بنابراین در بیماریهای سوداويه قلب و مغز بسیار مفید و تجربه شده است.

طرز تهیه ماءالجبن:

یک کیلو شیر تازه گاو را جوشانده، پس از اینکه کمی از جوش افتاد به اندازه ای سرکه طبیعی به آن اضافه می کنیم تا شیر بریده شود و تا مدت زمان کوتاهی در گوشه ای گرم گذاشته، سپس در کیسه نخی میریزیم تا تمام آب آن از شیر جدا شود که به آن آب، ماءالجبن می گویند.

اما ماءالجبنی که منظور حکماست از شیر بز سرخ که خوراکش اسفناج، کاهو، خیار، گشنیز و کاسنی باشد تهیه میشده منتها امرزوه بدلیل عدم دسترسی ما به این گزینه ها از شیر گاو یا گوسفند و شیری که به آن دسترسی داریم استفاده می کنیم.

نحوه مصرف:

در یخچال نگهداری کرده و هر صبح ناشتا به میزان لازم آن را جوشانده و نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی نصف لیوان از آن را میل نمایید. و بعد از هر مرتبه نوشیدن 40 قدم پیاده روی کنید

در کل دارویی بسیار نافع در عموم بیماریهای سوداوی و مواد محرقه هست.

 

در کتاب تحفه المومنین آمده:

زرداب شير است كه از شير بريده و منعقد از پنير مايه گيرند.

افعال آن: جالى و شوینده و مسهل و رطوبت بخش و بازکننده عروق

خواص آن: جهت التهاب، ماليخوليا، جرب، خارش، داء الفيل(الفانتیازیس)، سوزش ادرار، ضعف کلیه و انواع سنگها مفید .

 

دوشنبه, 04 دی 1396 05:03

خواص رازیانه

رازيانه

ماهيت آن: به دو نوع باغی و بیابانی تقسیم می شود.

طبيعت باغی آن: گرم و خشك، تخم آن گرم‌تر از برگ آن و ریشه آن قوی‌تر از سایر قسمتهای آن.

افعال و خواص:

*- مجموعه تخم، برگ و ریشه آن بازکننده انسداد و گرفتگیهای مجاري سينه، کبد، کلیه و مثانه است.

*- تسکین دهنده درد های ناشی از سردی است.

*- تقویت کننده بینایی چشم و معده.

*- کاهش دهنده بادها و اخلاط غلیظ در روده و سایر اعضاست.

*- تولید کننده شير و زياده كننده آن خصوصاً تازه آن.

*- ادرار آور و قاعده آور.

*- پادزهر سموم حیوانات.

*- خشک کننده قوی با قوت قابضه است.(در اینجا این نکته به ذهن میرسد که با خشک کننده گی و قوت قبض آن میتوان حجم معده را کاهش داد تا موجب کاهش اشتها در افراد چاق شود.)

*- نوشیدن دم کرده تخم رازیانه با گل گاوزبان جهت بیماری خفقان(حرکتی که خود را به صورت جهش قلب، جهت دفع ماده آزار دهنده از آن که به صورت تپش خود را نشان می دهد)و غشی(از حال رفتن یا بیهوش شدن که ناشی از تحلیل روح حیوانی در قلب است) تجربه شده است.

*- نوشیدن آن با پرسياوشان و انجير جهت سرفه، آسم و سختی تنفس مفید است.

*- به تنهایی نيز جهت از بین بردن بادهای غليظ و درد پهلو و تهيگاه(مابین دنده و لگن خاصره) و قولنج(درد شدید در ناحیه روده بزرگ) و رفع رطوبات رقيق و غليظ و چسبنده به معده و حالت تهوع و دفع بلغم ترش و رساندن دارو به اندام تحتانی.

*- مصرف آن با عسل یا سکنجبین جهت تبهای عفونی مفید است

*- نوشیدن آن با آب سرد در هنگام تب، مسكن حالت تهوع و التهاب معده است.

*- آشامیدن 3 گرم از پودر شده آن جهت دفع سوزش معده حادث از بلغم ترش به گونه ای که آن خلط را جذب کرده و بخشی را تبخیر کرده و بخشی را با ادرار دفع می کند.

*- خوردن آن با گلقند سرشته جهت تقويت معده و رفع رطوبات و بلغم آن و با شيره آن خصوصا اگر اندكی گرم نموده باشند.

*- ماليدن پودر آن بر شكم اطفال جهت رفع نفخ و درد آن مفيد است.

*- عصاره برگ تازه آن تقویت کننده بینایی است.

*- مالیدن ریشه آن با عسل در موضع گزيدن سگ هار نافع است .

مضر: گرم مزاجان و مصرف بیش از اندازه آن دیرهضم و سست کننده معده است.

مصلح آن صندل و سكنجبين

میزان مصرف: تخم آن: 5 الی 10 گرم        و از دمکرده ریشه آن: 10 تا 15 گرم

جایگزین آن: تخم كرفس است.

 

سه شنبه, 12 دی 1396 05:04

نكات لازم هنگام غذا خوردن

نوشته شده توسط

بخش دوم

نكات لازم هنگام غذا خوردن

در نهايت در خوردن غذا خواه براى افراد دارای مزاج معتدل و خواه غير معتدل رعايت چند چيز لازم است:

سه شنبه, 12 دی 1396 12:00

ضرورت دانستن چگونگی خوردن غذا

نوشته شده توسط

ضرورت دانستن چگونگی خوردن غذا

بخش اول

به این دلیل خوردن ضرورت دارد که بدن انسان ترکیبی از عناصر(آتش،هوا، آب و خاک) و اخلاط(صفرا، سودا، دم و بلغم) چهارگانه است و اینها دائم در حال تغییر، جایگزینی و تحلیل رفتن هستند و به چیزی که بتواند جای آن چه که از بدن تحیلل رفته یا کاسته شده را بگیرد نیاز دارند تا حیات فرد و همچنین تولید مثل نوع انسان ادامه داشته باشد و قابل توجه است که آن جایگزین چیزی جز غذا نیست که اگر از محیط خارج بدن به فرد نرسد البته به اعتدال و نه به اصراف و زیاده روی،

همانطور که در آیه 31 سوره اعراف آمده که «كلوا و اشربوا و لا تسرفوا» بخورید و بیاشامید و اصراف نکنید، پس واجب است بر شخصی که به دنبال حفظ سلامت خود هست غذای خود را به ترتیب زیر قرار دهد:

سه شنبه, 12 دی 1396 05:03

خبّه(خاکشیر)

 

به لغت شيرازى، شفترك و در اصفهان، خاكشى‏ و به تركى، شيوران و در مازندران، گياه او را «شلم بى» می نامند

ماهیت آن: تخمى است بسيار ريزه و زرد مايل به سرخى و به تيرگى.

طبیعت آن: در دوّم، گرم و در اوّل، تر

افعال و خواص:

مقوی #نیروی_جنسی.

اشتها آور.

مقوی معده و قوه هاضمه.

برای معده های سرد و آبله، حصبه و سردی اندام داخلی بدن مفید است.

مصرف آن همراه با شیر چاق کننده بدن خصوصا که با دو برابر آن شکر مخلوط کرده و بنوشند.

جهت روشنی رنگ چهره و گرفتگی صدا موثر است.

10 گرم از آن برطرف کننده سمیت داروهاست و خارج کننده اخلاط سینه و ریه است.

ضماد آن جهت #ورم های_سخت، #سرطان، #نقرس و زخم چشم و ورم پشت گوش، پستان، و بیضه ها مفید است.

پخته شده آن که لا به لای خمیر ریخته شده جهت بیماریهای کبد، ریه و سرفه مزمن مفید است.

اگر مخلوط #خاکشیر با عسل را در رحم قرار دهند زخم های رحم را برطرف کرده و کمک به حمل جنین می کند.

افراد داری سوءمزاج سودا اگر با نبات بياشامند بدن را چاق  کرده و رنگ چهره را نيكو گرداند.

در #تب سوداوی و امراض سوداوی مفید است.

مضرات: در افراد گرم مزاج سردرد آور است.     مصلح آن: کتیراست.

جایگذین آن: قدومه شیرازی یا تودرو

بهترین زمان مصرف آن:   صبح ناشتا

متداولترین روش مصرف: 2قاشق غذاخوری خاکشیر + یک لیوان آب جوش + نبات منتها در افرادی که دارای یبوست میباشند توصیه می شود که بدون شیرینی میل نمایند.

منبع:

مخزن الادویه

تحفه حکیم مومن

اختیارات بدیعی

مخازن التعليم‏

ریاض الادویه

جمعه, 08 آبان 1394 07:20

بوی بد دهان

 

دلیل بوی بد دهان، رطوبت گندیده است.

و این رطوبت می تواند در سه جا باشد:

1-      عفونت لثه ها

2-      خلطی که در معده متعفن شده باشد و بخار آن به دهان می رسد.

3-      عفونت سینوس ها

 

اين درمان نيز از درمانهاى عام است كه بويژه پس از بكار بردن مسهل ها براى پيران و آنها كه در حال نقاهت ميباشند و نيز اشخاص كم‌توان بسيارلازم است زيرا ستون بدن اعضاء رئيسه(قلب، مغز، کبد) است و اگر اين اندامها نيروى كافى‌نداشته باشند هيچيك از شگردهاى پزشكى براى بهبود بيمار سودمند نيست‌ و در همه بيماريها بايد باين مطلب توجه داشته باشند اين تقويت از جهت‌گرمى و سردى نيست بلكه از خواص روحانى نهفته در داروها است و در همه‌ بيماريها بايد اين داروها را بكار بگيرند زيرا اگر طبيعت يك بيمار و روح او نيرومند باشند كار يك دارو را  نيرو ميبخشند و بآن كمك ميكنند چرا که تا وقتى كه‌ طبيعت در داروئى كارگر نباشد آن دارو در بدن كارى نميتواند بكند،چه‌ بسا كه تقويت براى بيمار بس است و ديگر نيازى به دارو نخواهد داشت و طبيعت خود براى بيرون راندن بيمارى بپا ميخيزد و بيمارى را در هنگام‌ بحران با اسهال يا پيشاب و يا عرق و يا از راههاى ديگر بيرون مى‌راند و بكار گرفتن داروهاى نيروبخش خود سبب ميشود كه بيمار بحران را بهتر بگذراند و طبيعتش بهتر بر بيمارى چيره شود زيرا بهنگام بيرون راندن دشمن‌ يا بايد او نيروى خود را از دست بدهد و بر او چيره گردند و يا بايد نخست‌ بر نيروى خود بيفزايند و آنگاه بر او پيروز شوند، اما بهتر است كه از هردو سو چاره‌انديشى كنند اگرچه چنين مينمايد كه بايد نخست از نيروى دشمن ‌بكاهند اما من اينطور ميبينم كه بنا بحكمت خدائى بايد طبيعت را نيرومندكنند چراکه طبيعت  نيرومند بتنهائى ميتواند از عهده بيمارى برآيد اما چه بهتركه از يكسو بتقويت طبيعت بيمار بپردازيم و از جهت ديگر بيمارى را تضعيف كنيم زيرا اين دو باهم آميخته هستند و اگر بخواهيم بتنهائى نيروى بيمارى‌را بگيريم و طبيعت بيمار نيز نيروى خود را از دست ندهد غيرممكن است‌ پس بايد طبيعت را بدفع بيمارى وادار كنيم اما اگر فرصت كافى نبود بايدداروهاى نيروبخش را با داروهاى ضد بيمارى بياميزيم تا هردو كار باهم‌انجام گيرد.

صفحه1 از8

با ما در تماس باشید

 

‪Google+‬‏

حالت های رنگی